Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Halásznak

2012. június 23. - szekularisfigyelo

A foci eb-t is jó vadászterepnek látja a lengyel katolikus egyház. Nemcsak az ateista csehek megtérítésére, hanem úgy általában is jó árukapcsolásnak tartják focihíreket közölni honlapjukon, ahonnan számos vonatkozó brosúrát is le lehet tölteni (sőt, iskolák ingyen meg is rendelhetik tanulóiknak). Külön imakönyv kapható focistáknak. És a varsói nemzeti stadion is kapott 260 nm-es imatermet, igaz, az multifunkciós, azazhogy vallásközi (zsidóul és muszlimül is fel lett szentelve, nem csak katolikusul), míg a gdanski stadionban toborzó rendezvényt szerveztek az utánpótlási gondokkal küszködő papi pályára. A hirtelen gyónásra szoruló szurkolók számára idegennyelvtudással bíró papokat vezényletek.
Az „ateista” csehek amúgy (Isten segítségével vagy anélkül) 1:0-ra verték a „hívő” lengyeleket.

http://www.taz.de/Fussball-EM-und-Katholizismus/!95679/ via www.brightsblog.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr144605959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása