Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Segíts 1!

2012. június 23. - szekularisfigyelo

Helsinkibe volt kénytelen menekülni az indiai szkeptikus Sanal Edamaruku, aki egy katolikus templom üzlethozó vízcsodáját leplezte le (egy vezetékből szivárgott a folyadék egy feszület lábához, ahonnan összegyűjtötték). Egy katolikus csoport feljelentette őt istenkáromlás miatt. Bár Edamaruku nem fél a vitától (ő volt az, aki a tévé élő adásában segített egy gurunak abban, hogy hülyét csináljon magából), a bíróság nem volt hajlandó hozzájárulni, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezzen, így Sanamaruku kénytelen volt a nemzetközi szkeptikus mozgalom segítségével elhagyni az országot, ha nem akar meghatározatlan ideig raboskodni.
Edamaruku megsegítésére petíció indult, amely az elméletileg szigorú hierarchiába szervezett katolikus egyház bombayi püspökségétől követeli, vonassák vissza tagegyesületükkel a feljelentést, és pénzt is gyűjtenek a számára.

Segíts a patíció aláírásával: https://www.change.org/en-GB/petitions/we-call-on-the-catholic-archdiocese-of-bombay-to-encourage-the-withdrawal-of-complaints-against-indian-rationalist-sanal-edamaruku

http://blog.newhumanist.org.uk/2012/06/sanal-edamaruku-update.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr24606005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása