Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szekuláris szimultántüntetések Bécsben

2012. június 23. - szekularisfigyelo

Június egyik hétvégéjén két helyen is tüntettek az osztrák ateisták és szekulárisok. Az eredetileg ideiglenes, pár évtizede a pápalátogatás alkalmából állított óriáskereszt állami pénzekből való felújítást követő, állami tisztviselők részvételével újból felszentelése ellen csendesen tüntettek a papi bántalmazások áldozatai, akiket ugyan próbáltak kitenni, de nem sikerült.
A belvárosban közben a gloria.tv keresztény fundamentalistái próbálták megzavarni a melegfelvonulást, a szekulárisok és a hozzájuk csapódó járókelők füttykoncertje kíséretében.
Míg a nagy püspöki keresztszentelő szertartáson 150-200 hívő nézegette a 10 aktivista tacepaóit, míg a fundik saját bevallásuk szerint kb. 20 főt tudtak felvonultatni (részben gyerekekkel) – őket viszont eleinte száz-, majd százötven fős csapat fütyülte ki elsősorban a gottlos.at szervezésében.

http://hpd.de/node/13578

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr504606002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása