Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallás és állatvédelem

2012. június 25. - szekularisfigyelo

Vallásalapú kivételek követelésénél békés egyetértésben szövetkeznek zsidó és muszlim szervezetek (pl. amikor gyerekek körülmetéléséről van szó). Hollandiában épp állatvédelmi kérdésekről döntött a parlament: elvárás, hogy a vágóhídon ne szenvedjen feleslegesen az állat, míg egyes vallásokban az állat haláltusája elengedhetetlen követelmény a fogyasztható hús előállításához. Hollandiában most egy állatvédő képviselő indítványát elutasítva kompromisszumos megoldás született: az állat max. 40 másodpercig szenvedhet, ha addig nem sikerül meghalnia, kegyelemlövést kap (innentől viszont csak gyaur és goj, na meg persze elszekularizálódott zsidó és muszlim fogyaszthatja).

http://hpd.de/node/13605

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr14605995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása