Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A világ közepe

2012. június 27. - szekularisfigyelo

A nő-fóbiájukról híres Athosz-hegyi szerzetesek, a konstantinápolyi patriarchátus és az orosz ortodox egyház közötti konfliktusokról olvashattok ismeretterjesztő (a BBC History nyomán készült) cikket az Indexen. Míg az Athosz-hegyi szerzetesek az egész keleti kereszténység központjának tartják magukat, a görögök és az oroszok hatalmi harcot vívnak a szerzetesekért, akik amolyan maga is kavaró koronaékszer-szerepet játszanak. Időnként a görög állam is belenyúl (alkalmanként köztörvényes bűncselekmények, példának okáért botrányos ingatlanügyletekben való közreműködés miatti letartóztatásokkal) - ők a konstantinápolyi csapatot támogatják (ahogy, úgy mellesleg, az USA is, Barack Obama nem véletlenül látogatta meg a szerzeteseket, tiszta szerencse, hogy nem Hilary Clinton lett az elnök).

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr384613638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása