Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Azannyád származása

2012. június 27. - szekularisfigyelo

Rendőrségi üggyé fajultak a Mazsihisz-en belüli személyes ellentétek - írja az Index: Különlegesen védett személyes adatokkal való visszaélés gyanúsítottjaként hallgatták ki azt a budapesti rabbit, aki a mazsihisz egyik befolyásos személyiségéről kiderítette, hogy nem elég fajtiszta zsidó ahhoz, hogy a zsidó liturgiában közreműködőként szerepeljen, mert anyja katolikus volt.

A rabbi nyílt levelet írt blogján, mert felháborodott azon, hogy a Maszihisz nem védte őt meg, hanem egy vallási belügybe bevonta a rendőrséget, és azt mondta, az eljárás sérti a vallásszabadságot.
(Persze egyrészt rassziszta valakit származása miatt kizárni a vallásgyakorlás bizonyos módjaiból, ugyanakkor semmiben nem különbözik attól, amikor zsidók, keresztények, muszlimok, buddhisták (pl. a Dalai Lama-féle irányzat is)  és mások csendes egyetértésben nőket zárnak ki bizonyos vallásgyakorlási formákból.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr244613633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása