Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Újabb ingatlanokat kapnak az egyházak

2012. július 08. - szekularisfigyelo

Általuk eddig is használt ingatlanok tulajdonjogát adná át az állam az egyházanak - írja az Index. Namármost ebben nem az az érdekes, hgoy de facto egyházi ingatlanokat papíron is visszakapnak az egyházak, hanem az, hogy ezek szerint az egyházak jogcím és ellenszolgáltatás nélkül nékül használtak egy sor állami tulajdonú ingatlant - és ez mindeddig nem tűnt fel senkinek??
Az ingatlankérdéssel persze az a baj, hogy nem egyenlően bánik az államosított intaglanok tulajdonosaival - ha az egyházak ingatlanjait visszaadjuk, akkor mindenki másét is vissza kellene adni, persze az 1949-es állapotban. Ami pedig teljesen elfogadhatatlan, az az, hogy a szinte összes többi (megszüntetett vagy valahova beolvasztott) háború előtti társadalmi szervezettel ellentétben életben hagyott egyházakkal kivételezünk, sőt, a vissza nem adott épületekért amolyan örökrabszolgaságba hajtjuk az államot. Még ha az állam ragaszkodik a kivételezéshez, akkor a kártalanításra is van megoldás - lásd a cseh példát.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/06/templomokat_oszt_az_allam/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr274635765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása