Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A féltestvér nemi szervei

2012. július 09. - szekularisfigyelo

Svájcban közérdekű munkára ítéltek egy szomáliai származású ötvenes nőt, aki tíz évvel ezelőtt a nála élő, őtanyjának tekintő féltestvérét visszazsuppolta Szomáliába, ahol megcsonkították. Az akkor 13 éves lány bűne az volt,hogy ellógta a koránórát és iskolai barátnőivel töltötte az időt délután, a tanítás után. "Haza"kerülve némi idő elteltével édesanyja 2002-ben megcsonkítatta az akkor 13 éves lány nemi szerveit. A lánynak végül 2004-ben sikerültátszökni Kenyába és visszajutni Svájcba, ahol azóta befejezte iskoláig is munkát talált.
A pert nem maga a lány, hanem a gyermekvédelem indította, és első fokon még felmentették a nevelőanya féltestvért,aki rokkantsági nyugdíjból él, arcfátyolt visel (már korábban is botrány lett abból, hogy nem volt hajlandó megmutatni az arcát bíróság előtt) és nem hajlandó férfiakkal kezet fogni. A másodfokú bíróság azonban úgy látta, tekintettel arra, hgoy Szomáliában a nők 97-98%át megcsonkítják, a nevelőanya gyakorlatilag biztosra vehette, hogy az általa hazaküldött rokont is megcsonkítják. A szomáliai közösség úgy mellesleg helyesli a nevelőanya eljárásmódját és a fiatal nőről úgy véli, szégyent hozott a közösségre.

http://www.frei-denken.ch/de/2012/07/kt-fr-somalierin-wegen-beschneidung-der-halbschwester-verurteilt/
http://www.laliberte.ch/canton/elle-avait-envoye-sa-soeur-se-faire-exciser

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr294635851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása