Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kozmetika

2012. július 23. - szekularisfigyelo

Ötmillió résztvevővel számolt a Sao Paolo-i Jézus-menet marketingszakember szervezője, Estevam Hernandes, az Újjászületés Krisztusban elnevezésű csodával gyógyító pünkösdista egyház önjelölt vezetője és apostola. És szerinte ténylegesen is ennyien voltak a július 15-i felvonuláson, amelyen ő 2020-re újprotestáns többségű Brazíliát vizionált.
Brazília médiája azonban tudja, hogy nem szabad mindent készpénznek venni,

és az egyik minőségi lap 71 szakértőt bízott meg a tények felderítésével. Mint kiderült, alig tized annyian voltak, mint ahogy az egyházvezető állította: 335 ezren vettek részt a felvonuláson, kevesebben, mint korábban, és harmaduk volt az újjászületés-egyház tagja. Azt is tudni, hogy Hernandes egyháza épp krízisben van: 1100 temploma közül 800-at be kellett zárni, az apostolt és feleségét, Sonia püspökasszony egyébként az USA-ban már börtönben ült devizacsempészet és pénzmosás miatt, és amióta a milliomos párt csalás és adóelkerülés miatt Brazíliában is feljelentették, elvesztették hitelességüket. Úgyhogy a kabarettisták kedves célpontjává vált nemcsak az újjászületés egyháza, hanem számos más, hasonló jellegű keresztény kisegyház is.

És az aktuálpolitikai kitérő: ki emlékszik meg a Fidesz-féle „másfél millió” emberre a Kossuth téren?

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr164670810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása