Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Közben itthon

2012. szeptember 02. - szekularisfigyelo

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint el kell mélyíteni Magyarország és a Szentföld közötti kapcsolatokat, amelyeket szerinte még Szent István alapozott meg zarándokházépítéssel. A nyájas olvasó, ha figyelmes, rájön, hogy a miniszterelnök-helyettes megint egyszer nem éppen államférfi módjára jár el – szó sincs a két állam közötti kapcsolatokról, hanem csupán keresztény belügyről – Semjén Zsolt mellett más állami vezetők is fogadták a helyi keresztények demokratikus legitimációját nélkülöző III. Teofil jeruzsálemi pátriárkát.
http://nol.hu/belfold/semjen__tovabb_kell_epiteni_a_magyarorszag_es_a_szentfold_kozotti_kapcsolatokat

Az alkotmánybírósághoz fordult Szabó Máté ombudsman, aki az alaptörvénnyel ellentétesnek tartja az egyháztörvényt. Szabónak az a problémája, hogy az egyházi státusz megszerzésére irányuló eljárásoknál az elutasítást nem kell indokolni, és nincsen jogorvoslati lehetőség, továbbá, hogy sérti a hatalommegosztás elvét, hogy a döntést a parlament hozza. Arról sajnos nincs hír, hogy az alapjogi biztos úgy alapvetően kifogásolná az egyházaknak nyújtott kiváltságokat a felekezethez nem tartozókkal szemben.
http://index.hu/belfold/2012/08/12/az_ombudsmannak_nem_tetszik_az_uj_egyhazugyi_torveny/

Mint ismeretes, turisztikai fejlesztés címszó alatt is jutnak az egyházak pénzhez, így uniós forrásokból zarándokutak is épülnek. Most éppen a romániai Csíksomlyótól az ausztriai Mariazellig vezető út egy újabb szakaszát avatta fel a katolikus egyház. Természetesen számos más, nemcsak az egyféle valláshoz tartozókat összekötő távgyaloglási lehetőség áll rendelkezésre Európában, igaz, ezekre kevesebb reklám jut.
http://index.hu/belfold/2012/08/18/atadtak_a_maria_ut_uj_szakaszat/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr694747454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása