Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Újmódi élet Maliban

2012. szeptember 04. - szekularisfigyelo

Mali északi részén, mint tudjátok, az iszlamisták vették át a hatalmat, bevezették a sariát és vallási műemlékeket romboltak le, mert az iszlám egy másik, általuk istenkáromlónak ítélt válfaját követték. Háromszázezren elmenekültek. Július végén az iszlamisták 200 ember előtt halálra köveztek egy férfit és egy nőt, mert „házasságot törtek”. A mali kormány részvétét fejezte ki a két áldozat családjának és közölte, mélységesen elítéli a kövezés középkori gyakorlatát és nem hagyja büntetlenül ezt a tettet.
Meghalt továbbá egy tolvaj, akinek a saría értelmében levágták a kezét – a szakszerűtlen amputáció és a hiányos utókezelés miatt egy héttel a büntetés után az amputáció komplikációja miatt meghalt. Két nappal később egy szívroham végzett édesanyjával.
Megvertek egy rádiós műsorvezetőt az iszlamisták által ellenőrzött Gao városban. A műsorvezető arról számolt be, hogy a lakosság megakadályozta, hogy egy tolvajt kézlevágással büntessenek meg. A lakosság százával tódult ugyanis az ítélet végrehajtásának helyszínére, és megakadályozták, hogy az egyébként az iszlamistákhoz tartozó tolvaj kezét levágják. Aznap este pedig az erről hírt adó és a stúdióba berontó iszlamisták által élő adásban megvert és „letartóztatott” riporter, Abdul Malik Maiga szabadon bocsátását követelte néhány száz tüntető. Az iszlamisták belelőttek a tömegbe, de a riportert kiengedték, ahonnan kórházba vitték.
Az iszlamisták szóvivője közölte, nem érdekli őket a világi állam, a demokrácia és a külföld, érvényesíteni fogják a sariát, akár tetszik a lakosságnak, akár nem.
http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5jevAY8EMmievyD-VdHh_TCyl5Dpw?docId=CNG.1df2c5b1933c0f9bb31bbc4840b42737.771 via http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2012/07/bowling-in-northern-mali/
http://www.siawi.org/article3660.html
http://www.siawi.org/article3679.html
http://www.siawi.org/article3680.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr94747517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása