Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Oda az erkölcscsőszök tekintélye

2012. szeptember 24. - szekularisfigyelo

Shahmirzad városka egyik élpapja pórul járt, amikor ragaszkodni akart ahhoz, hogy beleszóljon a járókelők öltözékébe. Az észak-iráni városka tekintélyes imámja elpanaszolta, hogy amikor az utcán felszólított egy járókelőt, hogy tegye rendbe hidzsábját, az egyszerűen közölte vele, nézzen másfelé, majd miután megismételte felszólítását, a nő tettlegességhez folyamodott, fellökte a papot és alaposan megrugdosta. Ali Behesti hojatoleszlám azt állította a félhivatalos Mehr hírügynökségnek, az incidenst követően három napig lábadozott. Bár ő nem tett feljelentést, nem bánja, hogy az ügyész vizsgálja az esetet.

Nem ez az első alkalom, amikor egy nő fizikai ellenállást tanúsít az őt csesztető erkölcscsősz ellen sem Iránban, sem másutt. Előfordult ilyesmi Szaúd-Arábiában is, ahol egy nő helyretett két erkölcscszőszt egy bevásárlóközpontban, egy másik pedig egy közparkban alaposan felpofozott egy erkölcscszőszt, aki azért akarta felelősségre vonni, mert egy nem-rokon férfival sétált.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr184798408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása