Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Számok a felháborodottak világából

2012. szeptember 26. - szekularisfigyelo

Bár a látványos összecsapások médiahatékonyabbak, az első hírhullámok lecsillapodásával arról olvashatunk összegzéseket, hogy a muszlimellenes film trélere miatti tömegdemonstrációk tömege azért meglehetősen relatív, főleg, ha az arab tavasz tüntető tömegeit vesszük viszonyítási alapnak. A Coloradoi Egyetem kutatója szerint a tüntetők száma elenyészően kicsi, és zömük amúgyis békésen tüntetett. Egyiptomban 2500-an tüntettek, míg a tavasszal százszor ennyien vonultak az utcákra, Jemenben, ahol a tavasszal 130 ezren tüntettek, 2000-en „védték meg” Mohamedet, Algériában 36 fő tüntetőt sikerült mobilizálni. A többi maghrebi országban 5-600-an vonultak ki. A legnagyobb érdeklődést a film a 75 milliós lakosságú Iránban váltotta ki, ahol 5000 tüntetőt sikerült toborozni.

http://www.tagesanzeiger.ch/ausland/naher-osten-und-afrika/36-Demonstranten-gegen-den-Schmaehfilm/story/20011788

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr614802760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása