Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egy hajóban a katolikusok és a valláskritikus homofóbok

2012. december 05. - szekularisfigyelo

Egy hajóba dobta az athéni katolikus érseket és a homoszexuális házasságban élő színházi embert Szerafim, Pireusz görög ortodox püspöke. Mindkettőt a görög alkotmány vallásügyi rendelkezéseinek megsértése miatt jelentette fel. Nikolaosz Foszkolosz bűne, hogy katolikus iskolát vezet, holott az alkotmány tiltja a térítést (a katolikusok ezt követően intoleránsnak és fanatikusnak minősítették a püspököt), a Terence McNally Corpus Christi című darabja minden közreműködőjét pedig szintén a görög alkotmány értelmében istenkáromlással vádolják (mint írtuk, a darabot le kellett venni a műsorról, mert a fasisztoid Arany Hajnal című párt a görög ortodox egyházzal karöltve gyakorlatilag ellehetetlenítette a színházba való bejutást). Az Amnesty International jogvédő szervezet, amely politikai foglyokra szakosodott, felszólította a görög kormányt a szólásszabadság megvédésére.

http://freethinker.co.uk/2012/11/19/amnesty-international-blasts-greece-for-blasphemy-charges-against-gay-play/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr574944008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása