Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nem muszáj segget nyalni

2012. december 07. - szekularisfigyelo

Az új francia kormány állam és egyház szétválasztásának elvéhez híven óhajtja a katolikus egyházhoz és a Vatikánhoz való viszonyát alakítani. Így a korábbi államfővel, Nicolas Sarkozyvel szemben Francois Hollande nem ragad meg minden alkalmat, hogy Rómába zarándokoljon. A legfrissebb francia szent avatására a vallási kapcsolatokért is felelős belügyminiszterét küldte, és azt is világossá tette, hogy bár a hagyományokat tiszteletben tartva elfogadja, hogy rátestálják a 15. század óta a mindenkori francia államfőre kiosztott „tiszteletbeli kanonok” titulust, esze ágában Rómába menni, hogy beiktassák. Ezen kívül megerősítették, hogy a katolikus egyház tiltakozása ellenére folytatják a melegházasság létrehozásának előkészületeit.

http://www.secularism.org.uk/news/2012/11/french-government-sticks-to-secular-principles-in-dealings-with-vatican

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr404944035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása