Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nem tartott sokáig

2012. december 09. - szekularisfigyelo

Még csak pár hetes az a hír, miszerint az Iszlám Együttműködés Szervezete (IOC) felhagy azzal a törekvéssel, hogy az ENSZ-től sérthetetlenséget követeljen a vallásnak. Akkor is sejtettem, hogy nem fog ez sokáig tartani, de be kell, hogy valljam, ennél valamivel több állhatatosságra számítottam. Az Arab Liga ugyanis máris felvette a fonalat, amelyről az IOC azt állítja, hogy ejtette: a 21 tagú csapat elnöke, Nabil Elaraby egy Szíriával kapcsolatos ENSZ-felszólalás keretében követelte a vallások, vallási jelképek és vallási érzések megsértésének a betiltását, mert az istenkáromlás eme formái veszélyeztetik a békét.

Nyilván nem gondol arra, hogy ilyen alapon az ő vallását (is) be kellene tiltani, hiszen nyilvánvalóan sérti mások vallási érzéseit.

http://www.secularism.org.uk/news/2012/11/new-calls-from-islamists-for-international-blasphemy-law-at-un

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr634944137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása