Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szerény hajlék

2012. december 15. - szekularisfigyelo

Bár a megatemplomokat, tömegmiséket és médiapapokat inkább az USA újprotestáns vallási közösségeihez kötjük, a tömegek elkápráztatása a katolicizmustól sem idegen (a barokk csicsát történetesen ennek köszönhetjük – az ellenreformáció egyik deklarált eszköze a sok arannyal, díszekkel való elkápráztatás volt). Sao Paolo déli részén barnamezős beruházásként megnyílt egy új templom, amely még féligkész állapotában is 20 ezer látogató befogadására képes (amikor készen lesz, 100 ezren fognak elférni). Építtetője a 45 éves Marcelo Rossi, aki az újprotestantizmus térhódítása ellenében létrejött karizmatikus katolicizmus képviselőjeként papi tevékenységét médiabarát módon vezeti Karaoke-jellegű misékkel, jól marketingelt CD-kkel és könyvekkel, és persze a szociális hálókon is jelen van.

http://www.dw.de/riesen-kirche-in-são-paulo-eröffnet/a-16353058 via www.brightsblog.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr334944169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása