Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szabad vágni

2012. december 17. - szekularisfigyelo

Bár a német törvények általában védik a gyermekek testi épségét, ez zsidó és muszlim szülők fiúgyermekeire csak korlátozottan vonatkozik. Miután a tavasszal egy bíróság egy muszlim kisfiú ügyével kapcsolatban kimondta, az orvosilag nem indokolt körülmetélés törvényileg üldözendő testi sértésnek minősül (a beperelt orvost azonban felmentették, mondván, a jogbizonytalanság miatt nem vonható felelősségre), a német szövetségi parlament most nagy többséggel törvényben rögzítette, zsidó és muszlim szülők megcsonkíttathatják fiúgyermekeiket, ha a beavatkozást orvos vagy hat hónapos kor alatti csecsemőknél erre megfelelően kiképzett személy végzi. Az alternatív javaslatok, illetve módosító indítványok, amelyek a gyermek 14. betöltött életévéhez vagy egyéb feltételekhez kötötte volna az engedélyt, nem találtak elfogadásra.

A parlamenti ülés ideje alatt a gyermekjogok mellett tüntettek a Bundestag előtt. A szekuláris, emberi jogi és orvosi szervezeteken kívül számos zsidó és muszlim is a körülmetélés ellen szólalt fel az elmúlt hónapokban.

A német katolikus püspöki kar örömét fejezte ki, mondván, üdvözlik, hogy a parlament megerősítette a szülők jogát gyermekük vallási nevelésére.

Ugyanakkor az eljárás természetesen továbbra is a német alaptörvénybe, illetve a testi sértetlenséghez való jogba ütközik.

http://www.frei-denken.ch/
http://hpd.de/node/14593
http://www.spiegel.de/politik/deutschland/bundestag-beschliesst-neues-beschneidungsgesetz-a-872547.html
http://hpd.de/node/14598
http://scienceblogs.de/bloodnacid/2012/12/13/ein-schwarzer-tag-fur-kinderrechte/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr954968718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása