Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kormány: az adófizetők 90%-a hívő

2013. január 10. - szekularisfigyelo

90%-os a hívők aránya a kormány szerint az adófizetők körében. Elfogadták ugyanis az egészségügyi salátatörvényt (azaz a 2012. évi CCXII. törvényt), amelynek 129. paragrafusa az egyházak finanszírozásáról szóló 1997. évi CXXIV. törvényt módosítva arról rendelkezik, hogy az egyházi státusszal rendelkező vallási közösségek mindenképpen megkapják a személyi jövedelemadó 0,9%-át (azaz az egyházi 1% 90%-át), akár felajánlják nekik az adófizetők, akár nem. Eddig a felajánlható összeg felét kapták meg, miközben 2011-ben az adófizetők 38%-a rendelkezett valamely egyház javára, 9%-a a kiemelt költségvetési előirányzat néven futó nem-egyházi alternatívát támogatta, 53%-nyian pedig egyáltalán nm rendelkeztek. Az ő adójuk 1%-át a kormány gyakorlatilag most "örökre" az egyházaknak adja.

A tanulságot vonják le azok, akik nem rendelkeztek.

UPDATE: Bocs, elírtam: 30,47%-nyian ajánlották fel 2011-ben 2010- évi adójukat valamelyik egyháznak (nem 38%).

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr175009217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása