Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Eurómilliárdok a Vatikánnak

2013. január 11. - szekularisfigyelo

A piaci versenyt torzítónak minősítette az EU versenyjogi biztosa azt az azóta eltörölt olasz rendelkezést, amelynek értelmében a katolikus egyháznak nem kell ingatlanadót fizetnie piaci vállalkozásaira használt épületei után – az időközben eltörölt rendelkezéssel a korábbi olasz miniszterelnök, a nőügyeiről ismert Silvio Berlusconi kedveskedett a katolikus egyháznak még 2006-ben. Az EU illetékes szerve ugyanakkor elfogadta az olasz államnak azt az érvelését, hogy képtelenek megállapítani, mennyi adóhátralékot kellene behajtaniuk a katolikus egyházon, ezért inkább nem szedik e az elmaradt adót, amely becslések szerint legalább évi 600 millió eurót tesz ki.

http://www.hna.de/nachrichten/wirtschaft-finanzen/vatikan-kommt-immobiliensteuer-herum-zr-2671891.html
http://brightsblog.wordpress.com/2012/12/20/brussel-frommelt-keine-immobiliensteuern-fur-den-vatikan/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr165009180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása