Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallásszabadság

2013. január 11. - szekularisfigyelo

Petíció indult Raef Badawi életéért, akit fél éve tartóztattak le és időközben hitehagyással vádolnak, amely Szaúd Arábiában halállal is büntethető. Badawi Szuad Al-Sammarival és más jogvédőkkel együtt megalapította a liberális szaúdi hálózatot (Saudi Liberal Network). A petíciót itt tudjátok aláírni: http://www.change.org/petitions/free-and-safeguard-raif-badawy-a-liberal-saudi-accused-of-apostasy
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2012/12/raef-badawi/

Walid Alhusszeini palesztin blogger, akit istenkáromlás miatt 10 hónapig fogva tartottak, kiszabadult és most Párizsban van, menedékjogot kért és vár a válaszra. Kiszabadulása után halállal fenyegették, ezért Jordánián keresztül Franciaországba menekült.
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2012/12/a-comrade

Óvadék ellenében szabadlábra helyezték Alber Szaber egyiptomi kopt ateistát, akit szintén istenkáromlás miatt zárták be – ő saját nevén menedzselte az egyiptomi ateisták Facebook-oldalát. Igaz, Szabert az óvadék befizetése után még egy hétig fogva tartották, a jelek szerint „csak”.
http://uncut.indexoncensorship.org/2012/12/alber-saber-egypt-coptic-christian-facebook-innocence-of-muslims/
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2012/12/oh-the-doors-been-unlocked-for-a-week-hahahahaha/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr865009181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása