Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hajléktalan hajléktalanszolgálat

2013. január 12. - szekularisfigyelo

Hajléktalanná válik az egyik berlini hajléktalanszolgálat, amely orvosi, fogorvosi és szociális szolgáltatásokat nyújt a keleti pályaudvar mellett. A szolgáltatást húsz éve működtető orvosi kamara ugyanis külső fenntartónak szerette volna (három másik hasonló projekttel együtt) átadni a szolgáltatást, amelyet a más szociális szolgáltatásokat is működtető berlini humanista szövetség vett volna át – a tervek szerint csak a „cég” változott volna, miközben a szolgáltatás változatlan formában ugyanazon a helyen működött volna tovább. Mindezt mindenki, a finanszírozókat is beleértve jóvá is hagyta, csak a szolgáltatásnak otthont adó ingatlan tulajdonosa nem hajlandó hozzájárulni a bérlőváltáshoz (pontosabban ahhoz, hogy a bérlő technikailag albérletbe adja a helyiségeket), és egyelőre nem sikerült velük zöldágra vergődni. Az ingatlan tulajdonosan ugyanis az evangélikus egyház, amely felmondta a húszéves bérleti szerződést és nem hajlandó tárgyalni sem az átadóval, sem az átvevővel, sem a szolgáltatást finanszírozó várossal, csak annyit közölték, ők az elvből vallásmentes szolgáltatásokat nyújtó humanista szövetségnek nem engedélyezik az albérletbe adást (de maguk sem akarják ellátni a feladatot). Ez azért probléma, mert a környéken nincs nagyon megfelelő kiadó ingatlan, így félő, hogy a nyártól megszűnik a környékbeli hajléktalanok orvosi rendelője.

http://hpd.de/node/14690

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr815009191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása