Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Modern lányok a cserkészetben

2013. január 15. - szekularisfigyelo

Nagy-Britanniában a lánycserkészeknél is új szelek fújnak. A szervezet új vezetője ugyanis, Julie Bentley arról híres, hogy az észak-ír nők abortuszhoz való jogáért küzdött, és azt mondta, a lánycserkészet feminista szervezet, most pedig széles körű konzultációt indított, amely ahhoz vezethet, hogy az esküből kikerül Isten és a királynő. Ő úgy gondolja, hogy az eskünek olyannak kell lennie, hogy a lányok megértsék és tiszta szívvel vállalni tudják. Egyes keresztény szervezetek máris a szextől féltik a lányokat, holott szerintük a cserkészet arra való, hogy megvédje a lányokat a társadalom olyan káros hatásai alól, mint (idézet) a szex és a tévé. Ehhez pedig, úgy tűnik, szerintük nem elég a cserkészet önmagában, ha nem tesznek mellé Istent és királynőt.

http://freethinker.co.uk/2013/01/07/girlguiding-uk-prepares-to-ditch-god-and-the-queen-from-its-promise/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr775009281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása