Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nem kell fizetni a mécsest

2013. január 16. - szekularisfigyelo

Elutasította az illetékes svájci bíróság az egyháznak azt a keresetét, hogy hajtsák be egy telektulajdonoson azt az évi 70 frankot, amely szerintük a telek mindenkori tulajdonosát terheli egy több száz évvel ezelőtti gyilkosság kárpótlásául. Glarus kanton bírósága szerint az egyház, amely 2010-ben kérte a 14. századból áthagyományozott teher bejegyzését a földhivatali nyilvántartásba, nem tudta kellőképpen bizonyítani, hogy a 70 frankot, amelyből a näfelsi plébániatemplom örökmécsesének dióolaját kell fedezni, valóban a sokévszázados gyilkossággal függ össze, ezen kívül pedig ez ezt lehetővé tevő jogi rendelkezések legkésőbb az 1840-es években megszűntek. Annyi biztos, hogy az egyház már 1949-ben is tudta, hogy nincs jogalapja az örökadó behajtására.

http://www.20min.ch/schweiz/zentralschweiz/story/26651770

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr565009276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása