Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Papok, pia, vér - egy kis bulvár mára

2013. január 22. - szekularisfigyelo

A lengyelországi Wroclawban (régi magyar neve Boroszló) december végén letartóztattak egy papot. A rendőröket a hotel alkalmazottai hívták ki, akiknek feltűnt, hogy az egyházi férfiú kiskorú fiúkat visz fel szobájába. A papot 15 év alattiakról készült pornográf anyagok birtoklásával vádolják; a másik vádpontot nem hozták nyilvánosságra.

Kollegája fizetés nélkül távozott egy benzinkútról, de szerencsére nem ő vezetett. Az autót ugyanis a kamerafelvételeknek köszönhetően hamar megtalálták, a sofőr pedig közölte, hogy utasa fizetett. A „civilben” pap utas vérétől kiderült, hogy 1,8 ezreléknyi alkohol van benne. A papot letartóztatták, az egyház egyelőre nem óhajtja kommentálni a dolgot.

Harmadik kollégája pedig, Piotr Jarecki püspök, még októberben rongált meg egy KRESZ-táblát Varsóban. 2,5 ezrelékes véralkoholszintet állapítottak meg nála. A püspök szeretett volna megállapodni az ügyészséggel és felajánlotta, hogy önként elvonóra vonul, de az illetékesek december végén úgy határoztak, ebből bírósági tárgyalás lesz.

Az ilyesféle ügyek nem korlátozódnak Lengyelországra, természetesen. Az USA-beli Springfieldben még novemberben csodálkoztak kissé a rendőrök az egyik helyi katolikus papon. Megbilincselve és betömött szájjal találták. A rendőrök kérdésére közölte, egyedül van, és saját maga hozza magát időnként ebbe a konfigurációba, csak ezúttal fordítva tette fel a bilincset és nem tudta maga kinyitni. - A hír alatti hozzászólások a kommentelők fantáziájáról tesznek tanúbizonyságot.

http://hpd.de/node/14766
http://freethinker.co.uk/2013/01/14/bondage-priest-illinois-incident-raises-some-interesting-questions/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr905029412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása