Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Viharos házasság Kecelen

2013. február 10. - szekularisfigyelo

A keceli plébános kitiltotta a polgármestert a templomból és az egyházi általános iskolából, mert nem tetszik neki a polgármester politikája (konkrétan az, hogy a helyi médiát maga alá akarja gyűrni és minden kritikát megfogalmazott embert kapásból lekommunistáz). Persze a kitiltás nem volt tartós, napokon belül újból összeborult a plébános és a polgármester, aki nem is olyan régen az egyházra bízta Kecel egyetlen iskoláját (http://szekularisfigyelo.blog.hu/2011/06/27/iskola_nelkul, http://szekularisfigyelo.blog.hu/2012/04/24/keceli_kartell, http://szekularisfigyelo.blog.hu/2011/05/07/iskolaugyek).
Persze függetlenül attól, hogy az adott kérdésben kinek van igaza, demokráciában elfogadhatatlan, hogy egy pap politikai kérdésekben nyomást gyakoroljon közössége valamely tagjára – nem mintha azt gondolnám, a polgármester egy pillanatig is aggódott volna üdvössége felől, hanem pusztán elvi okokból.
Az ügy hátteréről (pl. arról, hogy állást kapott az iskola egyháziasítása ellen aláírásokat gyűjtő képviselő élettársa és végül nem kellett népszavazást tartani) olvassátok a NOL cikkét: http://nol.hu/belfold/20130201-a_hanyatlas_ellen_tiltakoztak

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr445071769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása