Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A gyerek mint bűnjel

2013. február 11. - szekularisfigyelo

Több, jellemzően republikánus törvényhozó dolgozik különféle módszerekkel azon, hogy a nőket nemcsak nem kívánt terhességeik kihordására kényszerítsék, hanem arra is, hogy saját kárukra mindent a magzat érdekei alá rendeljenek (megesett már, hogy börtönbe zártak egy depressziós nőt, mert öngyilkossági kísérlete következtében elvetélt, azaz nem volt elég önfeláldozó bioinkubátor).
Egy új-mexikói képviselő törvénytervezetet nyújtott be, amely kimondottan megtiltaná a nemi erőszak következtében fogant magzatok művi abortuszát azon az alapon, hogy ezzel egy bűncselekmény bizonyítékát semmisítenék meg. A félművelttye úgy tűnik, nincs tisztában azzal, hogy a DNS-bizonyíték megszerzéséhez nem kell kihordani a gyereket (és ha valaki mégis a kihordás mellett dönt, nem kell megvárni a szülést – a magzati DNS a magzatvízből is kinyerhető).
Cinikusabb kommentelők megjegyezték, a bizonyíték sorsa az, hogy behegesszék egy nylonzacskóba, majd értéktől függően elárverezzék vagy megsemmisítsék.
http://freethinker.co.uk/2013/01/25/rape-pregnancies-must-not-be-terminated-as-it-would-be-tampering-with-evidence/

Egy iowai szenátor, bizonyos Rob Bacon pedig azt találta ki, a BTK emberölésekkel foglalkozó részébe írja bele, hogy a (méhbe még be nem ágyazódott) zigóta is ember, mert ez így szerinte sokkal egyszerűbb: nem kell mindenféle kényes nőjogi kérdésekre válaszolni, hanem simán azt lehet mondani, nem csinálunk semmit, csak a BTK-ban definiáljuk az ember fogalmát.
http://www.richarddawkins.net/news_articles/2013/2/9/iowa-bill-would-jail-raped-women-for-murder-of-single-cell-zygotes-the-raw-story#

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr965071785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása