Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gyermekbántalmazók

2013. február 12. - szekularisfigyelo

Bűnözők védelmében
Roger Mahony katolikus érsek a Los Angeles-i katolikus egyházmegye vezetőjeként a gyerekbántalmazási ügyekben illetékes munkatársával, Thomas Curry-vel a Los Angeles Times birtokába került belső egyházi iratok szerint 1986-ban és 87-ben külön stratégiát dolgozott ki annak érdekében, hogy a gyermekek ellen szexuális visszaéléseket elkövető egyházi személyeket kivonják az állami szervek általi felelősségre vonása alól.
Utóda, a frissen kinevezett Jose Gomez közben egy 2007-es bírósági ítéletnek eleget téve számos iratot közzétett az egyházmegye honlapján, és közölte, minden megbízást visszavont elődjétől, aki többek között a közzétételről szóló ítélet végrehajtását is elszabotálta.
http://brightsblog.wordpress.com/2013/01/23/us-kardinal-roger-mahony-hat-padophile-priester-gezielt-geschutzt/ http://www.origo.hu/nagyvilag/20130201-pedofilgyanus-ugyek-aktait-tette-kozze-a-los-angelesi-ersek.html

Nem védett bűnözők
103 év börtönre ítélte egy Egyesült Államokbeli bíróság Nechemya Weberman haszid rabbit, aki "terápia" címén éveken keresztül szexuális visszaéléseket követett el egy a közösségéhez tartozó fiatal nővel szemben.
http://www.welt.de/newsticker/news2/article113063816/US-Rabbi-wegen-Kindesmissbrauchs-zu-103-Jahren-Haft-verurteilt.html

Még védett bűnözők
A katolikus egyház által az ausztráliai Victoria államban gyerekekkel szemben elkövetett bűncselekményeket vizsgáló csoport törvénymódosításokat is tervez javasolni. A bűncselekményekhez és azok eltussolásához ugyanis meglátásuk szerint hozzájárultak az állam által az egyháznak nyújtott kiváltságai, illetve az egyház speciális státusza. Kötelezővé akarják tenni, hogy a gyerekek ellen elkövetett bűncselekmények gyanújával a rendőrséghez kelljen fordulni, de az egyház által eddig a kártérítés alóli kibújásra használt kiskapukat is be akarják zárni. A tervek szerint az egyház ugyanúgy jogi személynek minősül, mint más szervezetek, és alkalmazottainak cselekedeteiért is felelnie kell, mint minden más szervezet.
http://www.theage.com.au/victoria/church-may-lose-shield-20130129-2dj1e.html via http://www.richarddawkins.net

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr925071887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása