Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallási érzékenységek a Fülöp-Szigeteken

2013. február 14. - szekularisfigyelo

Vallási érzések megsértése címén legkevesebb két és fél hónap börtönre ítéltek egy ismert, idegenvezetőként dolgozó fülöp-szigeteki tévészemélyiséget. Carlos Celdran 2010-ben a katolikus egyház politikába való beavatkozása ellen tiltakozott amolyan performansszal: Jose Rizalnak, a spanyol gyarmatosítók által börtönbe zárt, majd 1896-ban kivégzett nemzeti hősnek öltözve besétált a manilai katedrálisba és a miséző papnak azt kiabálta, az egyház hagyja abba a kormányzásba való beavatkozást. Emberi jogi szervezetek tiltakoztak az ítélet aránytalansága miatt.
A sok éve kitartó egyházi nyomás ellenére hosszas vívódások után decemberben elfogadták a családtervezés elősegítéséről szóló törvénytervezetet, amelyet az elnök, Benigno Aquino az egyházi fenyegetések ellenére aláírt.

http://asiancorrespondent.com/96434/for-offending-church-ph-tour-guide-jailed/ , via www.richarddawkins.net

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr965071848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása