Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az egyházi iskola prioritásai

2013. február 23. - szekularisfigyelo

Az ATV szerint Balatonfüreden elküldtek két tanítónőt a tavaly egyháziasított iskolából (bizonyára emlékeztek, hogy egy apró törvénymódosítással arra ösztönözték az önkormányzatokat, adják át iskoláikat valamely felekezetnek, mert így azonnal megszabadulnak a fenntartási költségektől: hiába jártak szépen Vidám, bocsánat, Családi Vasárnapra, a helyi egyház szerint nem énekeltek elég áhítattal. A polgármester csak közös megegyezéssel való távozásról tud, de az ügy persze amolyan egyházi belügy, hiszen a törvény megengedi, hogy az egyházak döntsenek a munkavállalóik életmódjáról.

Az ATV szerint az iskola tavalyi átvételekor azt ígérte az egyház, „mi nem akarunk papneveldét csinálni ebből, hanem tisztességes, hívő magyar embereket nevelni a szó legteljesebb, legnevesebb értelmében, felekezetre való tekintet nélkül” - ami persze szépen mutatja, hogy szó sincs vallásszabadságról az iskolában, mert ez a vallástól való szabadságot is magában foglalja.

Lassan kénytelen lesz a lakosság azzal szembesülni, hogy az egyházi fenntartású intézményeknek saját prioritásaik vannak: nem az oktatás, hanem a hithűvé tétel a cél.

http://atv.hu/cikk/20130214_nem_enekeltek_eleg_ahitattal_elbocsatas_a_reformatus_iskolaban

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr615099738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása