Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Jézus sem elég jó erkölcstanárnak, de a papok sem

2013. február 23. - szekularisfigyelo

Kétes értékű publicitást szerzett magának ötletével a Magyarországi Szülők Országos Szervezete (amely nem keverendő össze az Európai Szülők Magyarországi Egyesületével, amely honlapján sajtóközleményben tiltakozott az ötlet ellen: http://infopoly.info/szulok), amely lényegében hithű katolikus életvitelt követelt volna meg a nem vallásos gyerekeknek szóló erkölcstan órák megtartására. Szerintük az erkölcstan-tanár (aki értelemszerűen nem etikára, azaz az értékekről és az egymással való bánásmódról szóló gondolkodásra nevel, hanem normatív előírások betartását kényszerít ki, ezért az avítt megnevezés) sem elvált, sem gyermektelen nem lehet, élettársi kapcsolatról nem is beszélve, továbbá nem dohányozhat, nem ihat alkoholt, nem lehetnek szexuális aberrációi (meghatározást nem mellékeltek), és nem nézhet szexfilmeket. Az ötlet átgondoltságát mutatja, hogy a katolikus papokkal, szerzetesekkel, illetve nőtlen/férjezetlen lelkészek mellett eszerint a szintén nőtlen és gyermektelen Jézus sem lenne alkalmas erkölcstanárnak. Az egyesület elnöke, bizonyos Keszei Sándor ellátogatott az éles eszű Kálmán Olga Egyenes Beszéd című műsorába, ahol Kálmán kérdései alatt lényegében összeomlott a katolikus ideológiai felépítmény, az úriember ugyanis maga is patchworkcsaládban él (a házassági kvótát némileg túlteljesítve, hiszen másodjára is házasságot kötött), azaz saját mércéje szerint pl. alkalmatlan gyermekei erkölcsi nevelésére.
Ezen a ponton az úr visszavonta álláspontját. Azóta „Kármán Olga for President” feliratú kép kering a Facebookon.

De a dolognak nincs vége: ugyanis ez az úriember képviseli a civil szférát abban az ötfős bizottságban, amely az alapítványi iskolák finanszírozásáról döntenek. A bizottságnak még egy civil tagja van: Gärtner Julianna az Osztie Zoltán-féle Keresztény Értelmiségiek Szövetségét képviseli.

http://atv.hu/cikk/20130220_erkolcstan_oktatas_az_atv_ben_vonta_vissza_vitatott_javaslatat_keszei
http://hvg.hu/velemeny/20130221_Egy_rem_erkolcsos_ember

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr855099784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása