Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az Ördögűző

2013. február 28. - szekularisfigyelo

Lengyelországban adják ki az ördögűzők egyetlen lapját Egzorcysta címen. A lap még csak néhány hete jelenik meg tizenötezres példányszámban, szerkesztője, Grzegorz Górny szerint azzal a céllal, hogy komolyan vegyék II. János Pál pápa szavait jó és rossz harcáról, és személyes anekdotákkal van tele megszállottságról és megszabadulásról – a varsói egyházmegye főördögűzője, Andrzej Grefkowicz arra kéri híveit, osszák meg történeteiket.
Miközben Lengyelország is szekularizálódik (nem túl népszerű a hittan és csökkent a kispapok száma), népszerűségnek örvend az ördögűzés: míg Németországban évi 700, addig Lengyelországban évi 15 ezer ördögűzési ceremóniát végeznek. Rákaptak a csoportos ülésekre is, a 90 éves, tolószékben ülő Jan Szymborski népszerűsége miatt havonta tart csoportos ördögűző misét, amelynek végén vizet, sót és olajad áld meg, hogy a hívők semlegesíteni tudják a sátán hatását ételükben, italukban, illetve a testápolóként használandó olajjal az érintésben.
Eközben Lengyelországban a katolikus egyház pszichoszociális tanácsadására háromhavi várólista van.

Egyébként a vatikáni fő ördögűző, Gabriele Amorth megköszönte a leköszönő pápának mindazt, amit az ördögűzésért tett, többek között, hogy fogadta és bíztatta a világ ördögűzőit és hogy hatásos ördögűző imákat ajándékozott.

http://www.freitag.de/autoren/der-freitag/mit-daemonen-diskutiert-man-nicht via www.hpd.de
http://brightsblog.wordpress.com/2013/02/18/geisterjager-gabriele-amorth-dankt-dem-noch-papst/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr595099863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása