Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Dzsihád-lehetőség kizárólag nőknek

2013. március 14. - szekularisfigyelo

Nem új dolog, hogy az iszlamisták, azon belül is a Szaúd-Arábiából exportált irányzatok hatalmat remélnek az arab tavasztól, és hogy a szír polgárháborúban már szinte a kezdetektől részt vesznek. A szaúdi Mohammed al-Arifi sejk a dzsihád kapuit a nők számára is megnyitotta – nem, persze nem a fegyveres harc, hanem házasság formájában. Nem új gondolat, hogy a házasság bizonyos formái nem sokban különböznek a prostitúciótól (egyik írónk szereplőjének a megfogalmazásában az eltartott feleség és a kurva között az a különbség, hogy előbbit átalányban fizetik, míg utóbbit darabbérben), az iszlám világban pedig a házasságnak kimondottan prostitúcióra szabott változata is van: időre szól, azaz pár órára kötik, majd automatikusan megszűnik. A házasságnak ezt a formáját minősítette a fent nevezett sejk fatvában a szír földön harcoló idegenek számára valláskonformnak. De ők nem elégszenek meg azokkal a szír nőkkel, akik a pénzkereset eme formájára kényszerülnek. Ehelyett a fatva az interneten keringve más országokból toboroz fiatal nőket „a házasság általi dzsihádra”. A pályázóktól elvárják, hogy legalább 14 éves, vallásukat gyakorló fejkendő- vagy arcfátyolviselők legyenek.
Van egy tunéziai szülőpár, aki azzal vádolja a helyi iszlamistákat, hogy a 16 éves lányuk nem egészen önként ment el.

http://www.siawi.org/article5045.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr215126195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása