Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Halálbüntetés nagykövetre

2013. március 15. - szekularisfigyelo

Sherry Rehman pakisztáni parlamenti képviselő 2010-ben benyújtott egy törvénymódosítást, hogy elejét vegyék a blaszfémia-törvénnyel való visszaéléseknek. Istenkáromlás címén ugyanis bizonyítékok nélkül is bárkit hosszú időre ki lehet vonni a forgalomból – így járt a keresztény Asha asszony is, aki szomszédai szerint megsértette Mohamed prófétát. Rosszabb esetben leszúrják, mint Salman Taseer kormányzót (az ő gyilkosa saját testőre volt, akit utóbb a mecsetekben hangosan megdicsértek) vagy Shahbaz Bhatti katolikus kisebbségi minisztert.
Egy pandzsábi üzletember, bizonyos Muhammad Faheem azonban már a blaszfémiatörvény bírálatát is blaszfémiának tartja, és bíróságon követelte a parlamenti képviselő (mentelmi jog, valaki...?) bíróság elé állítását. Az alsóbb instanciákon vesztett, de nemrég a pakisztáni legfelsőbb bíróság elrendelte az ügyészségi vizsgálatot.

Rehman a törvénymódosítást egyébként épp az akkoriban halálra ítélt és azóta is fellebbezésének tárgyalására váró Asha asszony esete miatt nyújtotta be, de miután megfenyegették, kénytelen volt visszavonni javaslatát. A kormány biztonsági okokból azóta az USA-ba küldte nagykövetnek.
Közben Lahoreban keresztények házait gyújtogatja egy háromezres muszlim tömeg, mert egy 28 éves keresztényt, Sawan Masiht istenkáromlással vádolnak. Masihot a rendőrség amúgy még a gyújtogatások előtt letartóztatta, és a feljelentő, Shahi Imran közölte, neki semmi köze a gyújtogatásokhoz, mert szerinte a vádlottat ugyan meg kell büntetni, de a többi keresztényt békén kell hagyni.
A probléma persze az, hogy aki (mivel keresztény) tagadja, hogy Mohamed Allah legfőbb prófétája, az már attól is istenkármoló, hogy nem muszlim...

http://www.siawi.org/article4981.html
http://freethinker.co.uk/2013/03/09/the-lunacy-of-islam-15250-or-thereabouts-torching-christian-houses-over-alleged-blasphemy/
http://www.spiegel.de/politik/ausland/pakistan-christen-fliehen-vor-mob-wegen-blasphemie-vorwurf-a-887867.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr75126260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása