Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Húsvét alkalmából

2013. április 02. - szekularisfigyelo

A helyi zürichi napilap, a Tagblatt húsvét alkalmából nemcsak egy csodahívő (aki asztmájának a javulását inkább az imának, mint pszichoszomatikus hatásoknak szeretné tulajdonítani) pappal, hanem egy szabadgondolkodóval is készített rövid beszélgetést. Andreas Kyriacou, a szabadgondolkodók zürichi részlegének az elnöke, aki állam és egyház szétválasztásáért és a racionális gondolkodás mellett száll síkra, így szintén hangot kapott hogy elmondhassa, szerinte a legtöbb ember számára családi pihenést jelent a húsvét, ahogyan neki is, aki „keresztlányáékat" fogja meglátogatni. Hiszen egy kutatás szerint a lakosságnak mindössze a 17%-a hisz egy személyes Istenben. A feltámadás ugyan reményt adhat a hívőknek, mégis problematikus a megváltó alakja, mert ezzel az ember leveszi a maga válláról a felelősséget és áthelyezi. Neki az élethez a motivációt az adja, hogy ez az egy élete van, és a múlandóság tudata a hajtóerő.

És most ti jöttök: Mondjatok nekem olyan magyar helyi vagy megyei napilapokat, ahol ateistával jelentettek meg húsvéti interjút.

http://www.tagblattzuerich.ch/aktuell/interview/interview-detail/article/auferstehung-jesu-wunder-oder-maerchen.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr245184004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása