Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gyűlöletbeszéd az egyetemen

2013. április 04. - szekularisfigyelo

Az egyik londoni egyetemen érdekes vita zajlik, aminek eredményeként az egyetem, a University College London közölte, a továbbiakban nem adja bérbe a termeit az iszlamista IERA rendezvényeire. A szervezet az iszlamista Hamza Tzortzis 'Islamic Awareness Tour' (iszlám tudatosság körút) egyik állomását tartotta meg az UCL-en, amelyen Tzortzis Lawrence Krauss fizikaprofesszorral vitatkozott arról, hogy az iszlám vagy az ateizmus értelmesebb-e.
Iszlamista szervezetről lévén szó, még az esemény előtt kiderült, szigorúan szegregált ülésrend vár a beszélgetésre kíváncsi közönségre: nők és férfiak nem ülhetnek egymás mellé, sőt, két külön bejáraton mehetnek csak a terembe. Az egyetem azonban biztosított mindenkit, hogy ilyesmire nem fog sor kerülni, nem lesz szegregált ülésrend, és a vitapartner, Lawrence Krauss is közölte, ha ehhez nem tartják magukat a szervezők, nem fog részt venni a vitán. Kissé tisztázatlan körülmények között zajlott végül a dolog, merthogy a biztonságiak különböző beszámolók szerint igenis próbálták kidobni azokat, akik nem a nekik fenntartott területre (volt külön tér nőknek, férfiaknak és szigorúan pároknak, igaz, nem tudni, utóbbiaktól kértek-e házassági anyakönyvi kivonatot) ült. Az ülésrendet végül csak nagyjából tudták betartatni a szervezők, az egyetemnek meg elege lett ebből.

http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2013/03/told-that-security-would-remove-him-from-the-premises
http://www.pimedia.org.uk/sexual-segregation-destroys-ucls-equality

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr965183979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása