Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallásmentes személyi

2013. május 12. - szekularisfigyelo

„Semmi közöd” címmel indult Egyiptomban kampány a Facebook és a Youtube segítségével azért, hogy a polgárok töröltethessék ki a vallási hovatartozásukról szóló adatot az állami nyilvántartásból, különösen a személyi igazolványról. Motivációját a kopt keresztények elleni támadások adták, és a kampány aktivistái a vallási hovatartozás nyilvántartásának eltörlését fontos lépésnek tartják a vallási diszkrimináció megszüntetésében és a vallásszabadság helyreállításában. Aalam Wassef, aki Ahmad Sherif néven forgatott szubverzív videókat Mubarak alatt, úgy fogalmazott, jelenleg az iszlám testvériség akarja eldönteni, ki a jó muszlim és a jó keresztény. A vallás eltitkolására tett lépéssel ez a "csalás" leleplezhető és a hitetlenség vádja elkerülhető.
Az ország sokféleségének tiszteletben tartására tett ígéretek ellenére az elmúlt két évben elszaporodtak az istenkáromlás miatti eljárások, sokak szerint a kormány ezt használja a bírálók elnémítására. Alber Saber kopt származású ateista bloggert például három év szabadságvesztésre ítélték.

http://www.secularism.org.uk/news/2013/04/none-of-your-business--campaign-in-egypt-urges-citizens-to-remove-religion-from-id-cards

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr175295753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása