Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

99 elítélt

2013. május 13. - szekularisfigyelo

Az EU tagállamai közül talán Málta a legbuzgóbban katolikus ország – egészen a közelmúltig pl. külföldre kellett menekülnie annak, aki el akart válni. Málta azon kevés európai országok egyike, amelyben nemcsak törvény tiltja az istenkáromlást, de még alkalmazzák is a törvényt: tavaly 99 embert ítéltek el istenkáromlás címén (a cikk sajnos nem részletezi, pontosan mit is követtek el, de korábbi években a katolikus egyház képes volt karneválozókat feljelenteni, mert egyházi ruházatban vonultak fel). Ez azért nem kis teljesítmény egy kb. 450 ezres lakosságú országtól: tízezer lakosonként több, mint két embert ítéltek el.

http://www.maltatoday.com.mt/en/newsdetails/news/courtandpolice/99-convicted-for-public-blasphemy-in-2012-20130420
http://www.secularism.org.uk/news/2013/04/ninety-nine-people-convicted-of-blasphemy-in-malta-last-year?

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr725295657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása