Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Miniszteri köszöntő

2013. május 13. - szekularisfigyelo

Húsz éves a német humanista szövetség, a HVD, amely nemrég tartotta meg ünnepi megemlékezését. A szövetség nemcsak a valláskritika terén hallatja hangját, hanem számos társadalmi feladatot lát el. Vallásmentes szertartásokat kínálnak újszülöttek köszöntésére, esküvőkre és elhunytak búcsúztatására, de az évek során intézményfenntartókká is váltak: napköziket működtetnek és hospice-ellátást nyújtanak, valamint a betegjogok érvényesítéséért és a betegek önrendelkezéséért szállnak síkra.
A szövetség előtt a tartomány minisztere mondott köszöntőt, aki átadta a tartományi (egyébként vallásos) miniszterelnök üdvözletét örömét fejezte ki, hogy a tartományi kormány az egyházak mellett a humanistákkal is rendszeres párbeszédet folytat, hiszen a szervezet fontos társadalmi szerepet tölt be, és az értékek meghatározása és ápolása nem az egyházak előjoga.

http://hpd.de/node/15680

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr775295779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása