Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

55650

2013. május 14. - szekularisfigyelo

55650 aláírást szerzett áprilisban az egyházi előjogok eltörlésére indított népi kezdeményezés. Ez ugyan kevés ahhoz, hogy a parlamentet bármire is kötelezzen, kezdetnek azonban nem is olyan rossz teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy alig tucatnyi ember látott neki a feladatnak pénz nélkül. Ahhoz, hogy egy népi kezdeményezés érvényes legyen, egy előzetes, néhány ezer aláírást igénylő menetet követően egyetlen hét alatt kell összegyűjteni százezer támogatót, akinek ráadásul a helyi önkormányzat irodáiba kell elmenniük aláírni a kezdeményezést.
A kezdeményezés egyébként meglehetősen nagy médiafigyelmet kapott, részben a katolikus egyház hangos tiltakozása miatt, de nem utolsósorban azért, mert sokan most szembesültek először azzal, a „történelmi” egyházak milyen előjogokkal bírnak.

http://www.konfessionsfrei.at/?p=2034

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr635295687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása