Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Humanista napok Hamburgban

2013. május 15. - szekularisfigyelo

Április 30-május 4-ig ünnepeték a német humanistanapot Hamburgban. Az érdeklődők számos előadást hallgathatnak meg úgy kb. minden, a vallási előírások nélküli életet érintő témák kapcsán. Volt szó etikáról, az egyházbizniszről (kis egyház – kis biznisz, nagy egyház – nagy biznisz), rítuslehetőségekről, pedagógiáról, betegjogokról és azok érvényesítéséről, szatíráról, és bemutatkoznak a spagettisták is. A témákról különféle standokon is lehetett tájékozódni, és április 30-án bulival kezdődött a rendezvény.
A rendezvényt az ezzel párhuzamosan zajló evangélikus egyháznappal ellentétben közpénzek nélkül szervezték meg. Ez utóbbi találkozó költségeinek 40%-át az adófizetők pénzéből fedezik. Hamburg városa ugyanis 7,5 millió euróval támogatja a rendezvényt, amelyre a hívők amúgy 89 eurós (27000 forintos) belépőt fizetnek. A humanisták amúgy szerény 75 ezer eurót kértek, de nem kaptak, és a városvezetés közölte is velük, hogy a továbbiakban ne is próbálkozzanak, mert ilyesmire nincs pénz.
A humanista rendezvény reklámját egyébként nem engedélyezte a hamburgi metrótársaság a tervezett formában – a Jónak lenni Isten nélkül (Gut ohne Gott) szlogenról úgy érezték, túl sok panaszhoz vezetne, ezért azt kérték, csak a szöveg második felét (Az ember a lényeg – Auf den Menschen kommt es an) jelentessék meg. Miután ezt a humanisták itt-ott közzétették, a tömegközlekedési vállalat visszakozott, és a reklám végül megjelenhetett.

http://www.jungewelt.de/2013/04-30/048.php
https://blasphemieblog2.wordpress.com/2013/04/26/kirchentag-stadt-zahlt-75-millionen-euro/
http://brightsblog.wordpress.com/2013/04/26/humanistentag-raqu0gut-ohne-gott-kundenbeschwerden-bei-stroer/
http://www.cicero.de/salon/kirchentag-heerschau-aller-weinerlichen-betroffenen-und-empfindsamen/54365

http://www.deutscher-humanistentag.de/?page_id=7

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr815295768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása