Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szórólap-harc

2013. május 16. - szekularisfigyelo

Az USA-ban számos keresztény csoport küzd azért, hogy állami iskolákban osztogathassa térítő irodalmát. Mivel az állami iskolák a vallási semlegesség elvét kell(ene), hogy kövessék, ez azzal jár, hogy ha egy iskola egy térítő csapatot beenged, ezt követően bármely világnézeti csoportnak is meg kell engedni ugyanezt.
Így aztán a Freedom From Religion Foundation Florida egyik régiójának iskoláiban szabadgondolkodó írásokat osztogatnak – igaz, míg a korábban vallási szervezetek által osztogatott Bibliákat nem vizsgálta meg senki abból a szempontból, hogy gyerekeknek valók-e, a vallásmentesek könyvtárát a hatóságok előzetes cenzúrának vetették alá. Ennek áldozatául esett Sam Harris Letter to a Chrsitian Nation című könyve, Ibn Warraq Why I am Not a Muslim-ja és Madalyn Murray O'Hair What on Earth is an Atheist-je, de olyan könyv is, amely épp a Biblia „felnőtt”-irodalom jellegére (azaz erőszakos tartalmára) mutat rá.
A könyvosztogatást egyébként május 2-ára, a nemzeti imanapra időzítették.

http://ffrf.org/news/news-releases/item/17625-atheist-literature-to-be-distributed-in-orange-county-public-scho

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr805295723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása