Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Svájc: szegény, Magyarország: gazdag

2013. május 17. - szekularisfigyelo

Legalább ha abból indulunk ki, ki milyen könnyedén ad pluszpénzeket az egyházaknak. Míg a magyar költségvetésből folyamatosan kicsurran egy-egy milliárdocska az egyházaknak, a svájci önkormányzatok kénytelenek mindenen spórolni. Így például Dietlikon képviselőtestülete nem támogatja a népszerű kirándulási cél funkcióját is betöltő fahri kolostor felújítását, mert szűkös a költségvetés, és majdnem kétharmados többséggel elutasította a helyi kereszténydemokraták kezdeményezését. Az konzervatív-liberális képviselő azt is kifogásolta, hogy a kolostor tulajdonosa, az einsiedelni kolostor egyáltalán nem akar pénzt adni a kolostor felújítására, és azt is megnézték, a fahri kolostor mekkora földbirtokkal rendelkezik – amiből azt a következtetést vonta le a képviselő, hogy most Krőzus fel akarja újítani birtokát úgy, hogy ennek a költségeit a szegényekkel fizetteti meg.

http://www.frei-denken.ch/de/2013/04/stadt-dietikon-unterstutzt-die-sanierung-des-klosters-fahr-nicht/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr115295725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása