Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Törzsi nevelés

2013. szeptember 21. - szekularisfigyelo

Eljárás indult Németországban keresztény szülők ellen gyermekbántalmazás miatt. A gyermekvédelem 40 gyereket helyezett nevelőszülőkhöz, és tovább 30 gyerek ügyében is vizsgálódnak. A „Tizenkét törzs” nevű őskeresztény szekta két dél-németországi csoportja mindent megtesz annak érdekében, hogy gyerekeiket megakadályozza a szűk családi körön kívül eső világ megismerésében és harcolnak az iskolakötelezettség ellen, amelyet Németországban nem lehet egyszerűen magántanulói státusszal kiváltani. Saját iskolával is próbálkoztak, hogy megóvják gyermekeiket az evolúció gondolatától és a szexuális felvilágosítástól, amihez az illetékes hatóságok némi fenntartással hozzájárultak, de az iskolafelügyelet az idén nyáron megvonta tőlük a működtetési jogot, mert nem találtak megfelelő végzettségű tanárokat. Már korábban is azzal vádolták  tizenkét törzset, hogy a gyerekek módszeres verését normális nevelési eszköznek tekintik, most azonban a csoportot elhagyók tanúvallomását egy újságíró rejtett kamerás felvételei is alátámasztották, és a rendőrök az egyik házban feltehetően erre használt eszközöket és a jelek szerint testi fenyítés céljára berendezett helyiséget talált.
Egy a négy gyermekével korábban a közösségből megszökött apa azt reméli, hogy a gyerekek egyelőre állami gondozásban maradnak – mert attól tart, hogy mihelyt a szülők visszakapják őket, családostul megszöknek a hatóságoktól.

http://www.spiegel.de/schulspiegel/polizei-holt-28-kinder-aus-christensekte-zwoelf-staemme-a-920586.html
http://www.spiegel.de/schulspiegel/12-staemme-urchristliche-sekte-sieht-sich-verfolgt-a-920843.html
http://www.spiegel.de/schulspiegel/zwoelf-staemme-amtsgericht-hoert-eltern-von-sekte-an-a-922174.html
http://www.augsburger-allgemeine.de/bayern/Kriegen-sie-die-Kinder-wieder-setzen-sie-sich-ab-id26991656.html
http://www.welt.de/regionales/muenchen/article119996984/Sekte-verteidigt-Pruegel-als-Zeichen-der-Liebe.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr155527211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása