Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vatikáni szufficit

2013. szeptember 21. - szekularisfigyelo

Míg az EU államai azért küzdenek, hogy az éves háztartási hiányuk ne haladja meg a 3%-ot és Magyarországnak 30 éve nem volt szufficites éve (még a szót sem ismerik errefelé), addig a Vatikán ezúttal is plusszal zárta az éve, annak ellenére, hogy az országos tagszervezetektől (a nemzeti egyházaktól) befolyt összeg csökkent. Nyereséges volt a vatikáni bank működése is, onnan 50 millió eurónyi nyereség származott. A Szentszék legnagyobb kiadási tételei a 2800 alkalmazott személyi költségei, valamint a sajtó fenntartására fordított összegek. A vatikáni állami kiadásokat ettől elkülönítve vezetik, de ez a közel 2000 személyt foglalkoztató részleg is 23 millió euró nyereséget termelt. A bevételek jelentős része a belépőjegyekből keletkezik.

http://religion.orf.at/stories/2591606/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr45527271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása