Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A bűnbánó iszlamista

2013. szeptember 24. - szekularisfigyelo

2006-ben a világ arra figyelt fel, hogy az iszlám világ egyes helyszínein radikális muszlimok a békés, lakosainak jólétet biztosító Dánia zászlóját égetik, követségeit fenyegetik és termékeit bojkottálják (ha van itt közgazdász, mondja már meg, mekkora Dánia exportja az iszlám országokba), mert megsértve érzik magukat. A sértődöttség érzésére egy Dániában felnőtt muszlim, bizonyos Ahmed Akkari buzdította őket, aki az azóta elhunyt Abu Labannal roadshow-n mutatta be a Jyllands Postenben az öncenzúra elleni tiltakozásként megjelent rajzokat – és mivel ők maguk sem tartották ezeket elég meggyőzően sértőnek, még néhány másik karikatúrát is hozzátettek. A 78 éves Kurt Westergaardra azóta is rendőrök vigyáznak, a lap szerkesztője, Flemming Rose is óvatosan kénytelen élni.
De ma már az iszlamisták a vérontás eszmei szerzőjének az arcmására is lövöldöznek. Ahmad Akkari utazásai során saját szemével látta a közel-keleti muszlim közösségek életét, majd hosszabb időt Grönlandon töltött, ahol unalmában a helyi könyvtárat kezdte használni, és szociológiát, történelmet és filozófiát tanulmányozva szkeptikussá vált a vallását illetően. 2011-ben a hazájából, Egyiptomból elüldözött Nasr Hamed Abu Zayd iszlámkritikus könyvét is elolvasta, és végül arra a következtetésre jutott, az iszlamizmus uralmi eszköz, ő meg annak idején hibát követett el. Korábbi álláspontjától júliusban egy tévéműsorban határolódott el. És augusztusban találkozott Westergaarddal és bocsánatot kért (és kapott) tőle, amiről videó . Emiatt most őt sem igen szeretik a dán muszlim közösség papjai.

http://www.thedailybeast.com/articles/2013/09/17/ahmed-akkari-repents-violent-opposition-to-danish-cartoons-lampooning-islam.html via http://www.richarddawkins.net/news_articles/2013/9/18/ahmed-akkari-repents-violent-opposition-to-danish-cartoons-lampooning-islam-the-daily-beast#

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr275527293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása