Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kevesebbet tanulhatnak a vallási iskolák tanulói

2013. szeptember 25. - szekularisfigyelo

Izrael oktatásügyi tárcája beadta a derekát az ortodox zsidó közösségnek és eltávolította a nemi élettel kapcsolatos tudnivalókat azokból az állami tankönyvekből, amelyeket az állam által fenntartott vallási iskolákban használnak. Az izraeli iskoláskorú gyerekek negyede vallási magániskolákba jár, mert a szülők túl nyitottnak tekintik az államilag fenntartott vallási iskolákat, és egyes ortodox közösségek olyan szegregációt követelnek, amely megtiltaná a nők szerepeltetését plakátokon, és a nőket a tömegközlekedés hátsó fertályába száműzné (nézzétek az „izrael” címkéjű posztokat). Számos izraeli szervezet bírálja az oktatási tárca döntését, mert attól tartanak, ha vallási alapokon szűrik a tudományos tartalmakat, akkor ez meg fogja nehezíteni a tudományos tartalmak oktatását más témákban is. A lépés 200 ezer gyereket érint.

http://www.heise.de/tp/blogs/6/154896

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr55527287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása