Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Papmentes esküvő Írországban

2013. szeptember 27. - szekularisfigyelo

Tízéves küzdelem után január elseje óta az anyakönyvi hivatal irodáján és a templomon kívül szekuláris esküvői szertartás keretében is össze lehet házasodni Írországban, és a korábban nem hivatalos ceremónia olyan népszerű, hogy az ír humanisták egyetlen meglévő szertartásvezetője mellé (akinek a naptára a jövő évre is tele van) még tízet lajstromba vett „solemniser”-ként. A nem egyházi szertartásért általában 4-500 eurót kér a szertartásvezető (aki ugyebár a pappal és az anyakönyvvezetővel ellentétben nem kap fizetést), részben attól függően, mennyit kell utaznia.

http://news.yahoo.com/long-backlog-godless-wedding-services-ireland-124447364.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr775527365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása