Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hitoktatás helyett vallásismeret – ateizmus inkluzíve

2013. október 02. - szekularisfigyelo

Írországban, ahol sokáig szinte teljesen az egyház kezében volt az (államilag finanszírozott) oktatás irányítása, erőteljesen nő az igény a nem egyházi oktatás iránt, amelyet az Educate Together nevű szervezet szervez meg. Egy friss törvényjavaslat értelmében a nem egyházi oktatásban résztvevő gyerekek az általános etikai és vallásismereti órán az ateizmusról is fognak tanulni, és a tananyagot az Atheist Ireland fogja elkészíteni. A tíz tanórás anyagot azonban nemcsak a világi oktatásban résztvevő 16 ezer gyerekhez fog eljutni, hanem az egyházi iskolákban tanuló gyerekek szüleinek is felajánlják, és app formájában is hozzáférhetővé teszik. A szülőknek jogukban áll kivenni a gyereket a hittanóráról (ahol nem vallásismeretet tanulnak, hanem vallási nevelést kapnak), de az iskoláktól eddig alternatív tananyagot nem kaptak (legfeljebb az iskolakönyvtárba küldték őket, hogy keressenek maguknak valami filozófiát).

http://www.theguardian.com/world/2013/sep/26/atheism-to-be-taught-irish-schoolchildren

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr235542735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása