Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Motiváció

2013. október 03. - szekularisfigyelo

A brit Yougov közzétett egy kutatást arról, mi motiválja a szülőket abban, hogy egyházi iskolába adják gyereküket. Kiderült, hogy a vallás játssza a legkisebb szerepet.
Miközben a brit iskolák harmada egyházi, a szülőknek csak a negyede nyilatkozott úgy, hogy egyházi iskolába íratná gyermekét, míg 59% nem. Az egyházi iskolát választó negyedének háromnegyedét ebben az iskola oktatási teljesítménye motiválja (az egyházi iskolák kimazsolázhatják a „jobb” gyerekeket), 23%-át az iskola „ethosza”, 5% az, hogy a gyerek a vallásában nevelkedjen, és 3%, hogy a vallásos hitet erősítse. A kutatás során az is kiderült, hogy pártpreferenciától függetlenül az összes megkérdezettnek a harmada helyesli, hogy az egyházi iskolák állam támogatást kapjanak, míg a fele ezt helyteleníti.

https://humanism.org.uk/2013/09/20/even-parents-choosing-faith-schools-dont-religious-reasons/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr865542771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása